A stiller med 24 til kommunalvalg 21

Opdateret med 3 nye kandidater.

A stiller med 22 til kommunalvalg 21 Socialdemokratiet på Frederiksberg har nu offentliggjort en kandidatliste til kommunalvalget d. 16. november. Listen indeholder 22 kandidater, hvilket er flere end de 12, de stillede sidst. I øjeblikket har partiet 4 medlemmer, men må forventes at gå frem ved det kommende valg, især hvis kommunalbestyrelsen udvides til 27 eller flere medlemmer.

Listen indeholder ikke mange overraskelser, bortset fra at den tidligere minister (for de radikale) Manu Sareen stiller op. Han står dog langt nede på listen som nummer 16, men da Socialdemokratiet opstiller på en sideordnet liste, kan han godt ende blandt de 5-6 første og dermed blandt de valgte 

Lokalpolitisk kan man konstatere, at de nuværende 4 medlemmer genopstiller uden overraskelser i rækkefølgen. Desuden genopstiller den nuværende 1. suppleant. Længere nede på listen findes 2 tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer: Pernille Fendrich Schmidt (nr.14, tidl. valgt for SF men sprang til A) og Anders Kaare (nr. 22, tidligere mangeårig medlem).

Endvidere finder man Hanne Illum på listen (nr. 19), hun er næstformand i Ældrerådet og Elvis Camacho (nr. 13), der er medlem af Integrationsrådet. På listen finder man også Christine Jørnø Vestergaard (nr. 8), fra Skolebestyrelsen på Søndermarkskolen, Christina Sylvest Noer (nr. 12) fra forældrebevægelsen ”Hvorerderenvoksen”, samt, som nr. 15, Thomas Kruse Pedersen, der er formand for beboerrepræsentationen i Domus Vista.

Der er endvidere flere af kandidaterne, der har rod i fagbevægelsen. Mest kendt er Vibeke Westh fra Sygeplejerskerne, som også er kandidat til Regionsrådet. Som nr. 6 på listen kan hun godt blive valgt.

Som nævnt har Socialdemokratiet gode chancer for at få valgt flere kandidater end de nuværende 4 ved det kommende kommunalvalg. Sidst var partiet kun 60 stemmer fra at få det 5. mandat (på bekostning af de radikale); Kommunalbestyrelsen udvides mindst til 27 og landstendensen giver Socialdemokratiet medvind.

Socialdemokratier har indgået valgforbund med Radikale Venstre, Hvid-sten, SF, Veganerpartiet, Bitten Vivi Jensen, Volt, Enhedslisten og Alternativet.

Navnene på alle kandidater:

 1. Michael Vindfeldt
 2. Sine Heltberg
 3. Gunvor Wibroe
 4. Malte Mathies Løcke
 5. Rune Rummel
 6. Vibeke Westh
 7. Michael Hass
 8. Christine Jørnø Vestergaard
 9. Kristoffer Appel
 10. Christina Sylvest Noer
 11. Søren Dahlstrøm
 12. Elvis Camacho
 13. Pernille Fendrich Schmidt
 14. Thomas Kruse Pedersen
 15. Manu Sareen
 16. Roxanna Simion
 17. Aino Vedel
 18. Hanne Illum
 19. Malou Astrup Clemmensen
 20. Julie Weile
 21. Jesper Telc
 22. Jasminka Kamic
 23. Helena Johannessen-Henry
 24. Anders Kaare