Nu kommer det blødere vand – snart

Frederiksbergs nye vandværk er nu færdig og Frederiksberg Forsyning er begyndt at prøvekøre anlægget, så der er allerede borgere som modtager blødere vand, hvor hårdhedsgraden er reduceret fra op mod 30 til lidt over 8. Hvem der allerede nu får blødere vand varierer dog hen over døgnet i takt med behovet for vand fra København (HOFOR) varierer. Et godt bud er derfor, at det især er borgere, der bor vest for Dalgas Boulevard (der ved den sidste vandforurening hurtigst kunne bruge vandet igen) der får det bløde vand..

Men fra en gang i oktober burde alt være på plads, så alle brugere får det blødere vand. Frederiksberg Forsyning har dog ikke meldt datoen ud endnu, så følg med på deres hjemmeside Blødere vand (frb-forsyning.dk).

Her kan man også læse om hvad der sker med smag, afkalkning, vaskemidler mm. Man skal også være opmærksom på, at hvis man selv har etableret et afkalkningsanlæg, som reducerer hårdheden til næsten nul, kan det reducere vandkvaliteten.

Anbefaling: Sluk for det lokale blødgøringsanlæg
Det anbefales at slukke for lokale blødgøringsanlæg baseret på ionbytning, hvis vandet skal bruges til at drikke eller til madlavning. Hvis anlægget ikke slukkes, kommer indholdet af salt (natrium) til at overskride grænseværdien.”