Fra partierne II

Det konservative folkeparti, Frederiksberg

I denne juletid er det småt med nyhederne, så vi har valgt at se nærmere på de sidste nyheder på kommunalbestyrelsens partiers hjemmesider.

Det Konservative Folkeparti

Det konservative folkeparti, FrederiksbergDe konservative har det ikke let for tiden. Mange har kritiseret partiledelsen, ikke mindst kendte konservative fra Frederiksberg. Mest markant Mads Lebech, men også tidligere borgmester John Vinther og Mie Harder. Per Stig Møller er vist heller ikke blandt partiledelsens støtter.

Men hvad gør det når bare fremtiden er konservativ som partiets formand på Frederiksberg (Claus Wagenblast-Franck) skrev i medlemsbladet Lindebladet (hele indlægget kan ses på http://www.konservative.dk/frederiksberg/medlemsblad/sider/forside.aspx).

“Der er ingen tvivl om, at mange konservative nogle gange har lidt svært ved at se det borgerlige projekt, da vi som alle andre partier må gå på kompromis. (……)

Derudover er vi kommet med en masse nye forbud og statslig indgriben i denpersonlige frihed, hvoraf meget er ren symbolpolitik som knivforbud, burka, forbud mod visse hunderacer, ligesom vi har fået indført statslig madpakkeordning. Altså flere forbud, mere stat samt flere løftede pegefingre og mindre personligt ansvar. (….)

Så lad os derfor fokusere på den politik, vi har ført, og de mange gode resultater samt visionerne for et bedre samfund for alle borgere med deraf større personlig ansvar, og lad os holde os langt væk fra den tabloidjournalistik som med ’breaking news’ fokuserer på personer og ikke så meget på politisk substans. Som vi siger ’Fremtiden er Konservativ’, og holder vi os til de konservative kerneværdier, skal det nok lykkes at få meningsmålingerne op i gear, så vi endnu engang kan slå rød-blok tilbage til nul. Ingen tvivl om, at næste folketingsvalg bliver en hård kamp mellem blokkene, men S-SF-planen er varm luft, som vi ikke kan spilde 12 minutter på. Fokus på politikken vil gavne os og svække oppositionen.”

Det lader vi stå et øjeblik. Der er vist grundlag til debat om hunderacer i lokalafdelingen, for det var vist Pernille Høxbro som fik rejst den sag med forslag om forbud mod visse racer.