Liberal Alliance – chancen er lille

Ved sidste folketingsvalg fik Liberal Alliance 7 % af stemmerne på Frederiksberg. Det har givet partiet mod på at kunne få plads i kommunalbestyrelsen, for derved at ”trække kommunen i en mere liberal retning”, som de skriver på deres hjemmeside. Ved folketingsvalget i 2007 fik ”Ny alliance” 5,1 % af stemmerne på Frederiksberg, men ved det efterfølgende kommunevalg i 2009 fik liberal Alliance kun 0,3 % af stemmerne. I Lorrys meningsmåling d. 24. januar stod alliancen til 2,0 % og i Altingets beregnede måling stod de til 2,7 %. Det vil ikke være tilstrækkeligt til at få en valgt til kommunalbestyrelsen.

 

 

Liberal Alliance har opstillet en foreløbig kandidatliste, men først havde de en slags stillingsannonce i lokalpressen for at finde kandidatemner (se tidligere indlæg). Det fremgår dog ikke af kandidatlisten om der var nogen som havde reageret på annoncen. Den foreløbige liste er i prioriteret rækkefølge (med navn og stilling i parentes): Laura Lindahl (account manager), Lars Berg Andersen (skatterådgiver), Troels B. Jensen bankrådgiver) og Peter Juel Andersen (selvstændig/direktør).

Laura Lindahl var også kandidat på Frederiksberg til folketingsvalget i 2011. Hun fik da 324 stemmer. Som man vil bemærke i lokalaviserne, er Laura Lindahl startet valgkampen med en række læserbreve med markant kritik af de konservative, som efter Laura Lindahls mening ikke sikre en lav nok skat.

Vores vurdering er at Liberal Alliance får 0 – 1 pladser i den kommende kommunalbestyrelse, hvor 0 er mest sandsynligt.