Lærerne på Frederiksberg vil være aktive under KL’s lockout

Lærerne i Frederiksberg Kommune vil ikke ligge på den lade side under en kommende lockout. Ligesom i resten af landet vil lærerne etablere lokale undervisningsaktiviteter under overskriften ”Vi vil undervise – ikke konflikte”. De aktiviteter kan også komme de børn til gode, som er blevet ramt af KL’s lockout af lærerne

Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, siger: ”Om få uger vil KL måske sende os lærere hjem fra arbejde. Det gør de for at tvinge os til at acceptere mindre tid til at forberede kvaliteten i børnenes undervisning. Vi ønsker ikke konflikten. Den vil få konsekvenser for eleverne. En lockout af lærerne vil betyde, at eleverne går glip af værdifuld undervisning. Vi ved at ca 85 % af lærerstyrken vil blive lockoutet. Derfor arrangerer vi blandt andet en gimmick, hvor vi vil opsamle eleverne i busser og give dem undervisning på forskellige steder”, forklarer Ane Søegaard. 

 Hun understreger, at der er tale om en happening.

Vi kan naturligvis ikke tilbyde eleverne den undervisningskvalitet, de plejer at få. Det giver rammerne og vilkårene ikke mulighed for”, fortæller hun og fortsætter ”Men vores happening skal være et signal til KL og Frederiksberg Kommune om, at en lockout af os også er en lockout af elevernes ret til undervisning”, slutter hun.

Ane Søegaard bakkes op af Mads Kyrsting, lærer og TR på Ny Hollænderskolen: ”Det er helt urimeligt, at KL tager landets skoleelever som gidsler i deres forsøg på at tromle deres egen vilje igennem. Danmarks Lærerforening er igen og igen kommet med forslag for at undgå en konflikt. Lærerne har foreslået tilstedeværelse på skolen, og at lærerne underviser 25 klokketimer om ugen i sammenhængende forløb.

Vi har foreslået, at lærerne får samme arbejdstidsregler som de pædagoger, der er i skolen. Og da BUPL og KL blev enige om at udskyde forhandlingerne om skolepædagogernes arbejdstidsaftale, til efter en folkeskolereform er vedtaget, forslog vi, at man gør det samme for lærerne. Alt er blevet afvist af KL. Undervisnings-happeningen er en måde at illustrere på, at vi gerne vil passe vores arbejde, men at KL ikke søger løsninger og i stedet truer med en lockout,” siger Mads Kyrsting.