KV17: Frederiksberg valgplakaternes by

Der synes ikke at være tvivl om, at frederiksberg kommune er den kommune i landet, hvor der er opsat flest valgplakater. Der er i kommunen opsat over 10.000 valgplakater, hvilket er betydeligt flere end ved sidste kommunalvalg. En hel del af plakaterne er sat op på træer, hvilket giver nogen bekymring, da det kan give barkskader på træerne. Da træerne i forvejen har det svært på Frederiksberg svækkes de yderligere af plakaterne. Årsagen til de mange plakater er, at der er flere partier der har ændret deres ”plakat-strategi” siden sidste valg.

Det er de konservative, der har sat flest plakater op, væsentligt flere end sidst. Det skyldes at de konservative ved dette valg har tilladt andre end borgmesteren at bruge personlige plakater. Reglen er at kandidaterne også skal sætte et tilsvarende antal plakater op med borgmesteren. Med 26 kandidater ender de konservative med et meget højt antal.

Hos Venstre sætter Jan E. Jørgensen traditionelt rigtig mange plakater op. Denne gang er der lidt flere af de andre kandidater på Venstres liste, der har sat op (herunder ikke mindst Margit Ørsted), så også antallet af Venstre plakater er vokset. Venstre konkurrerer nok med Liberal Alliance om at være det parti der opsætter flest plakater per valgt medlem af kommunalbestyrelsen.

Liberal Alliance har sat rigtig mange plakater op og fortsætter tilsyneladende med at sætte op, bl.a. så sent som søndagen før valget. Liberal Alliance håber at få valgt 2, så det er nok en af årsagerne til det store antal plakater.

Socialdemokraterne og SF synes at have sat det antal plakater op som de plejer. Det samme gælder Enhedslisten, der som det eneste parti uden plakater for de enkelte kandidater er blandt dem der sætter færrest op.

Da Alternativet er et nyt parti i kommunal sammenhæng og bidrager derfor til det stigende antal valgplakater. De bruger også traditionelle personplakater, og nogle af kandidaterne har sat en del op.

Endelig har de små lister også opsat et mindre antal valgplakater.

Partierne skulle måske overveje at begrænse antallet næste gang.