Endnu en undersøgelse af Simon-Flat

Nu har også Erhvervsstyrelsen, på egen initiativ, besluttet at undersøge Simon Aggesens køb og salg af mammut-lejligheden på Frederiksberg Alle. De vil undersøge  om Bibelskolen har solgt lejligheden for billigt til borgmester Simon Aggesen. Som erhvervsdrivende fond er Bibelskolen underlagt regler om ikke at sælge for billigt – det kunne opfattes som en ulovlig ”uddeling”. Altinget, som har fundet historien via aktindsigt, skriver: ”Hvis svaret viser sig at være ja, risikerer medlemmerne af bestyrelsen for fonden at blive holdt personligt erstatningsansvarlige for bolighandlen. I yderste konsekvens kan også den konservative borgmester selv risikere at skulle betale penge tilbage.” https://www.altinget.dk/artikel/erhvervsstyrelsen-gaar-ind-i-sag-om-borgmesters-bolighandel. Historien er efterfølgende taget op af bl.a. TV2.

 Problemet for Simon Aggesen er sikkert ikke, at han kan beskyldes for lovovertrædelser, men at sagen synes så meget på kanten, at institutioner som Ombudsmanden og nu Erhvervsstyrelsen mener, at det er nok til at de ønsker at se nærmere på sagen.

Det er selvfølgelig også et problem, at kritikken ikke længere kan affejes med at det bare er Ekstra Bladet. Næsten alle danske medier har nu taget den op, og en kritisk leder i Berlingske  (som udtrykker Berlingskes holdning) med overskriften “Simon Aggesens er ikke den rette borgmester for Frederiksberg.”, med fortsættelsen: “Simon Aggesens hykleri og søforklaringer truer et århundredes konservativt styre på Frederiksberg”  er stærkt bekymrende for partiet, især for lokalafdelingen på Frederiksberg. https://www.berlingske.dk/ledere/simon-aggesens-hykleri-og-soeforklaringer-truer-et-aarhundredes?fbclid=IwAR0mEcnlP2jhgtE3OheXzEA0-B-3TP8zyplFHutzo63LVCHJ1zN5ztyCY2Y Billedet oven for viser lederens konklusion, som den blev præsenteret i avisen.