Gallup måling for kommunalvalget på Frederiksberg

Berlingske og Frederiksberg Bladet har offentliggjort en såkaldt meningsmåling, der viser hvad 287 vælgere på Frederiksberg ville have stemt, hvis der havde været kommunalvalg den dag de (mellem d.7. og 16. december) blev spurgt.

Målingen har allerede været meget omdiskuteret i de frederiksbergske facebook-grupper, hvor kommentarerne spænder fra ”total useriøs” på grund af de få interviewede og dermed høje usikkerhed, til ”en tilsvarende undersøgelse sidst passede fint med valgresultatet”. Det sidste udsagn kommer fra medlemmer af de konservative, som åbenbart fik lavet en tilsvarende undersøgelse sidst, uden at den blev offentliggjort.

Gallup spurgte også om, hvad de 287 vælgere stemte sidst, og det viser at de udspurgte vælgere afviger stærkt fra valgresultatet i 2017. Blandt de 287 siger over 4 % de stemte på DF, men DF fik kun 2,1 % af stemmerne. DF vælgere synes derfor overrepræsenteret, hvilket også gælder SFs vælgere.

Man kan sikkert med belæg i Gallups undersøgelse sige, at det ser ud til at kommunalvalget også denne gang bliver tæt, mellem de næsten lige store blokke, hvis altså valgforbundene bliver som sidst. Det var også det vi pegede på efter landstendensen (https://frederiksbergnyt.dk/cms/2020/11/25/landstendens-magten-skifter-paa-frederiksberg/).

Efter Gallup holde de borgerlige et spinkelt flertal med 14 pladser mod 13, hvis kommunalbestyrelsen udvides til 27 (se dog https://frederiksbergnyt.dk/cms/2021/01/19/kommunalbestyrelsen-udvides-men-til-hvor-mange/). Ifølge Gallups tal fordeles de borgerlige partiers pladser med 11 til de konservative, 2 til Venstre, mens den sidste plads går til enten de konservative, Ny Borgelige eller Liberal alliance.

På den anden side af den politiske skillelinje får 4 partier (A, B, F og Ø) som udgangspunkt 3 pladser hver, mens den sidste plads går til enten Socialdemokratiet eller Enhedslisten.

Men som sagt kan det diskuteres, hvor seriøs undersøgelsen er.