Gunvor Wibroe indtræder i Folketinget

Da socialdemokratiets udlændingeordfører Kasper Sand Kjær har meddelt, at han udtræder af folketinget for at ”prøve et liv uden for politik”, må 1. suppleanten på den socialdemokratiske liste i Københavns Omegn træde til. Og det er Gunvor Wibroe, der ved sidste folketingsvalg var opstillet i Albertslund kredsen. Wibroe er samtidigt rådmand for Socialdemokratiet i Frederiksberg Kommune.

Gunvor Wibroe udtaler til nyhedsmediet Altinget, at hun tager imod tilbuddet om at træde ind i Folketinget, men selv om det normalt ikke er kutyme, at socialdemokratiske politikere har dobbelt mandater. udtaler Wibroe til Altinget, at hun endnu ikke er afklaret med om hun udtræder af Kommunalbestyrelse.

Uklarheden kommer sandsynligvis af, at det også er uklart, hvem der skulle erstatte Gunvor Wibroe i kommunalbestyrelsen. Ved valget i 2021 blev Manu Sareen 1. suppleant på den socialdemokratiske liste, men han har senere meddelt, at han stopper i politik og har meldt sig ud af Socialdemokratiet. Om det er ”nok” til at frasige sig det borgerlige ombud, det er at blive valgt til kommunalbestyrelsen, skal sikkert først afklares.

2. suppleanten på den socialdemokratiske liste er Kristoffer Appel.

Ud over rådmandsposten (hvilket betyder at hun er medlem af Magistraten) er Gunvor Wibroe også partiets ”grønne” repræsentant i kommunalbestyrelsen og medlem af Miljø- og teknikudvalget, hvorfor det vil være et tab at miste hende i kommunalbestyrelsen. Hun er også medlem af Socialudvalget og Kultur- og fritidsudvalget.