Proforma Nabohøring?

proforma-nabohøring

proforma-nabohøringBilledet viser hvorledes bygherren ønsker den nye bygning skal se ud. Den er ikke tilpasset omgivelserne.

En gruppe borgere på Vesterbrogade har sendt netavisen et læserbrev. De er meget utrygge ved om deres indsigelser mod en bygherre tages alvorligt af kommunen eller om kommunen allerede har indgået en aftale med bygherren. De skriver blandt andet:

“Sidst i november modtog vi et brev fra kommunen ang. nabohøring, idet der foreligger en ansøgning til et byggeprojekt for Vesterbrogade 188 og 192, som vil medføre en nedrivning af den nuværende villa, Vesterbrogade 188, med henblik på at opføre en etageejendom i seks etager samt udvidelse af Netto-butikken Vesterbrogade 192, med indretning af stor tagterrasse i 1. sals højde ovenpå denne. Dette medførte en række indsigelser mod projektet fra beboere i området.

Dette forhindrede imidlertid ikke bygherren, CPMG Construct ApS, i at føle sig sikker på, at kommunen godkender projektet og påbegynde arbejdet. Bygherren har tidligere triumferende fortalt naboer til nr. 188, at stadsarkitekten har givet indtryk af, at projektet helt sikkert vil gå igennem udvalgsbehandlingen, ligesom han, ligeledes ifølge bygherren, har givet indtryk af at være på god fod med arkitektfirmaet bag projektet og derfor er lutter velvilje. Det er forhåbentlig ikke sådan vores fremtidige bymiljø afgøres på Frederiksberg – vel?

Det er vores opfattelse, at kommunen har alle gode grunde til at afvise projektet, som det foreligger i dag, hvor det er helt uacceptabelt og såfremt det opføres vil skabe voldsom fortætning (øger bebyggelsesprocenten med 67,9 % for nr. 188s vedkommende og overskrider endvidere samlet set den fastsatte maksimale bebyggelsesprocent på 110 med 54,3 %), og i det hele taget store gener for naboerne. Projektet overholder endvidere ikke de i kommuneplanen beskrevne retningslinjer for ny bebyggelses hensyn til eksisterende bebyggelse, hvad angår gesimshøjde og tagform, og det passer i det hele taget på ingen måde ind i sammenhængen i en overvejende ældre bydel.

Særligt mod gårdsiden vil projektet være forbundet med store gener for naboerne. En række altaner på den projekterede seks etager høje etageejendom nr. 188 tænkes placeret kun to meter fra naboejendommens vinduer. Den monstrøse tagterrasse i 1. sals højde på flere hundrede kvadratmeter vil give frit indblik til naboejendommene. Samtidig er denne bygningsdel, hvis eneste hensyn det er at tilgodese Nettos omfattende pladsbehov, projekteret til at støde nærmest helt op til skel, hvilket kommer til at true, ja sandsynligvis, dræbe naboernes træer, herunder et gammelt og fredet 25 meter højt træ.

Vi håber i den forbindelse at opleve, at vores indsigelser tages ordentligt til efterretning og at vi ikke får anledning til at føle, at der er tale om den proforma-behandling, bygherren tilsyneladende forventer.”

Bjarne Stehmann

Vesterbrogade 186

Læserbrevet kan også ses (i sin fulde længde) i Frederiksberg Bladet.