John Winther i ældrerådet

john winther

Karin Dubin stillede ikke op!

Rygter ville vide, at såvel Frederiksbergs tidligere konservative borgmester John Winther som tidligere socialdemokratisk vice-borgmester Karin Dubin ville stille op til det kommende ældrerådsvalg. Men det viste sig at være en and, at Karin Dubin ville stille op. Rygter vil nu vide, at hun selv bidrog til rygterne for at drille de konservative.

Listen over kandidater er nu offentliggjort (se link nedenfor). I alt har 26 meldt sig som kandidater, heriblandt mange af ældrerådets nuværende medlemmer.

john winther
John Winther, tidligere borgmester på Frederiksberg for de konservative

 

At John Winther stiller op vil sandsynligvis betyde, at han får hovedparten af stemmerne, især de konservative stemmer. Det kan være til fordel for de kandidater der netop ikke er kendt for at være konservative, såsom ældrerådets nuværende næstformand socialdemokraten Axel Mossin og SF’eren Peter Frahm (tidligere medlem af kommunalbestyrelsen) som stiller op for første gang.

Peter Frahm
Peter Frahm, tidligere medlem af kommunalbestyrelsen for SF

Kandidaterne opstiller som enkeltpersoner og ikke på lister. Det betyder, at mange stemmer på John Winther ikke ”hiver” flere konservative med ind i ældrerådet.

Kandidaternes personlige stemmetal vil afspejle hvor kendte de er her især. Flere af kandidaterne har tidligere være politisk aktive, flere var tidligere medlemmer af kommunalbestyrelsen, som Inge Nørballe og Hugo Vandel som begge var valgt for de konservative. Andre kandidater har været aktive i ældreorganisationer eller i det kirkelige arbejde.

Kandidaterne vil blive præsenteret på et stort valgmøde på Frederiksberg Rådhus d. 21. februar kl. 14.

Valget starter d. 17. februar og varer til den 3. marts. Man kan stemme elektronisk fra og med den 17. februar kl. 9 til og med den 3. marts 2011 kl. 17 via Ældrerådets hjemmeside.

http://www.frederiksberg.dk/PolitikOgDemokrati/RaadOgNaevn/Aeldreraadet.aspx

Det vil fremgå af det valgbrev alle stemmeberettigede borgere vil modtage d. 17. februar, hvordan man stemmer elektronisk.

Man kan også stemme pr. brev – brevstemmematerialet vil være vedlagt valgbrevet. Brevstemmen skal være modtaget på Valgkontoret senest den 3. marts kl. 17. Det er vigtigt, at du husker at underskrive den vedlagte returkuvert, ellers er din stemme ikke gyldig. Portoen på returkuverten er for øvrigt betalt.

Man kan også aflevere din brevstemme på Valgkontoret – Frederiksberg Rådhus, stuen, værelse 15 – senest den 3. marts kl. 17.

http://aeldreraadsvalg2011.webnode.com/da/kandidater