Lærerne er sendt udenfor døren.

KLs varslede lockout er en realitet for samtlige overenskomstansatte lærere på Frederiksberg pr. 1. april. Når eleverne d. 2. april kommer tilbage fra påskeferie, vil der være ca. 15% af lærerne som er tjenestemænd, og som skal varetage deres ordinære arbejdsopgaver. Men hovedparten af lærerne er snedt udenfor døren. Og det kan også blive virkeligheden for de knap 7000 elever på Frederiksberg som ikke kan forvente at få den undervisning, de har krav på,

Og ansvaret for dette er naturligvis også Frederiksbergs Kommunes ansvar, mener formand for Frederiksberg Lærerforening, Ane Søegaard, som står fuldstændig undrende overfor flere kommunalbestyrelsesmedlemmers holdning om, at de ikke vil ”blande sig i en konflikt” mellem lærerne og KL:

”Er man medlem af kommunalbestyrelsen, så er man part i sagen. Man er arbejdsgiver og har et arbejdsgiveransvar. Det ansvar skal man tage på sig. Og det er derfor ikke KL, men Frederiksberg Kommune som i praksis anerkender og gennemfører en lockout, som forhindrer eleverne i at få undervisning og som stiller forældrene med et helt urimeligt pasningsproblem. Vi inviterer derfor eleverne til at hoppe på Undervisningskaravanen, en bus som fra onsdag d.3. april -på bedste happening-vis vil køre rundt med lockoutede lærere og samle undervisningsudelukkede elever op”, siger Ane Søegaard.

”Vi elsker at undervise, og eleverne har krav på undervisning – det er tiden til at give dem en lektion i den danske model og det kommunale demokrati”, forklarer Mads Kyrsting, lærer og tillidsrepræsentant på Ny Hollænderskolen med et glimt i øjet.

For naturligvis er Undervisningskaravanen blot en happening, hvor elever kan bese Frederiksberg i dagtimerne og hilse på deres lockoutede lærere.

”Vi anerkender naturligvis lockoutens præmis – præcis som vi forventer at Frederiksberg Kommune gør det,” fortæller lærerforeningens formand, Ane Søegaard.

Hun opfordrer alle elever til at troppe op på Rådhuspladsen, ved Bülows Hallen ved Føtex, ved Frederiksberg Metro eller et af de andre opsamlingssteder, hvor bussen kører – og alle forældre til at bakke op om lærernes kamp for sikring af kvalitet i undervisningen