DN Frederiksberg: kritik af kommuneplanen

Frederiksbergs kommunes forslag til en ny kommuneplan har været i høring og der er nu indkommet høringssvar fra flere foreninger og borgere. Bestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforening på Frederiksberg roser dele af planen men kritiserer andre dele. DN opsummerer selv deres bemærkninger sådan:

”Helt overordnet synes vi at planens intentioner og dens tiltag, især med den massive by fortætning som der er lagt op til, ikke hænger sammen med de opstillede mål om at være ”Hovedstadens Grønne Hjerte”. Realiteten er at der bliver færre og færre åbne grønne arealer tilbage i kommunen. Det er som om at kommunens administration og politikere ikke er klar over at vi allerede er et af de tættest bebyggede områder i Nordeuropa og har som målsætning at hvert eneste ledigt areal skal bebygges”

 

 

DN fremhæver især Flintholm og Bernhardt Bangs Alle som et skræmmende eksempel på den byudviklingspolitik som kommunen har stået for i de senere år. Bydelen er i dag en stenørken med få grønne områder spredte træer. Der er kun få åbne arealer tilbage, hvor de fleste vil blive bebygget i de næste år. DN spørger: ”Hvor er det grønne, klimatilpassede og bæredygtige blevet af?”

DN er også forundrede over de planer kommunen har for Nordens Plads. Det massive byggeri som der nu snart starter, finder vi ikke vil løse de problemer som er i området.

Hvad angår området ved Bispeengbuen mener DN ikke det er egnet til yderligere by fortætning, især bør der ikke opføres nye boliger. Området er plaget af trafikstøj og forurening. Bydelen var også hårdt ramt under det store skybrud 2. juli 2011. Derfor synes DN at der her skal udlægges grønne områder til glæde for beboerne i de nærliggende kvarterer.

DN Frederiksbergs høringssvar kan ses på: http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=968