Katrine Lester stopper

Socialdemokraternes spidskandidat på Frederiksberg, 2. Viceborgmester Katrine Lester har meddelt hun stopper i lokalpolitik og har søgt om lov til at udtræde af kommunalbestyrelsen, da arbejdet i kommunalbestyrelsen ikke kan kombineres med hendes nye job. Katrine Lester startede 9. marts i et nyt job i Kommunikationshuset LEAD som chefkonsulent på sundhedsområdet. Dette job har mange fællestræk med at være lobbyist for Kommunikationshusets kunder og er svær at forbinde med en markant politisk position som socialdemokrat.

Katrine Lester har desuden igennem flere år været kritisk overfor det manglende samarbejde i kommunalbestyrelsen, hvor det borgerlige flertal fører blokpolitik, i stedet for det samarbejdende folkestyre som præger mange af landets kommuner. Det betyder f.eks. at poster som udvalgsformænd ikke alene går til en flertalsgruppe, men også til politikere fra andre partier. Dette forhold har sikkert spillet ind på Katrine Lesters prioriteringer og valg.

Katrine Lesters plads i kommunalbestyrelsen overtages af socialdemokraternes 1. suppleant Anja Camilla Ravn som også var medlem i den forrige periode. Posten som 2. viceborgmester overtages af Michael Vindfeldt. Selv om der ikke er tale om en markant politisk ændring i socialdemokratiet på Frederiksberg, er det tale om en svag venstredrejning af partiets gruppe i kommunalbestyrelsen. Katrine Lester er blevet opfattet som en del af partiets højrefløj, mens Anja Ravn normalt placeres på partiets venstrefløj.