De konservatives liste til kommunevalget er klar – rev.

Partiet meddelte i første omgang at listen var hemmelig, indtil den offentliggjordes i Frederiksberg Bladet, men denne beslutning ændredes senere og listen er nu offentlig. Et gruppebillede af kandidaterne kan ses på facebook.com/home.photo.php?fbid=336403819795969&set=t.601071389&type=1&theater.  Listen viser at bortset fra Malene Sandfeld og Niels-Ole Heggland genopstiller alle de nuværende medlemmer af den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen. Rækkefølgen de står i på listen er ikke så vigtig. De konservative opstiller ”prioriteret sideordnet”, hvilket betyder at selv om partiet med rækkefølgen viser hvorledes de gerne så kandidaterne valgt, så er det alene de personlige stemmer på valgdagen, der afgør hvem der vælges. Alligevel er listen interessant for den viser ”hierarkiet” blandt de konservative.

 

Det er selvfølgelig ingen overraskelse at Borgmester Jørgen Glenthøj står først. Men det er en overraskelse at der er en helt ny (ny tilflytter) som står som nummer 2 og er partiets nye lokale kronprinsesse. Det er det nuværende folketingsmedlem Mai Henriksen, der er valgt i Fåborg Kredsen. Hun var frem til 2012 medlem af Odense Byråd. Sammenlignet med de konservatives liste i 2009 erstatter hun Tina González-Schelbeck der er trådt ud af kommunalbestyrelsen. Det er også bemærkelsesværdigt at Sti Elling på den nye liste er rykket foran Margit Ørsted og at Pernille Høxbro på trods af et relativt godt valg sidst ikke er krøbet op på listen. Det er også interessant at både Karsten Skawbo-Jensen og Nikolaj Bøgh nu er placeret højere på listen end Johnny Gehlsen. Det er så mindre overraskende at alle tre er blevet passeret af Simon Aggesen som er rykket fra en 19. pladse til en plads som nr. 7. Det er i tyrpåd med at han i mellemtiden er blevet rådmnand, dvs. medlem af økonomiudvalget.

 

De konservative hat i øjeblikket 12 pladser i kommunalbestyrelsen, men de kan nok ikke undgå tilbagegang. Hvis de ikke (urealistisk) kun får 10 pladser var det blendt de 10 første Nikolaj Bøgh der sidst fik fæerrest stemmer (186) og derfor måske er m,est i farezonen for at få færre stemmer end nogle an de mindre kendte længere nede på listen. Medn hvis en del af Johnny Gehlsen’s stemmer kom fra cykelentusiaster så kan han trues af at den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm er opstillet som nr. 17 på listen. Af andre interessante kandidater længere nede på listen er Carina Munck Olsén som i flere år har være engageret i konservative studerende, men de konservative studerende hele 4 kandidater de kan stemme på, herunder Simon Aggesen. På listen finder man også Gert Bechlund, af nogle kaldt ”Mr. CBS”, da han har været lektor, institutleder, dekan, universitetsdirektør, campusdirektør og University Marshal på CBS til han gik på pension.

 

Listen af kandidater til kommunalvalget 2013 for Frederiksberg Konservative.
1. Jørgen Glenthøj
2. Mai Henriksen
3. Stig Elling
4. Margit Ørsted
5. Pernille Høxbro
6. Flemming Brank
7. Simon Aggesen
8. Karsten Skawbo-Jensen
9. Nikolaj Bøgh
10. Johnny Gehlsen
11. Per Bjørnsholm
12. Merete Winther Hildebrandt
13. Jens Peter Fabricius
14. Robert Sørensen
15. Vibeke Qvist
16. Fasael Rehman
17. Brian Holm
18. Hanne Schönemann
19. Anders Kastoft
20. Gert Bechlund
21. Carina Munck Olsén
22. Bent Silber
23. Sebastian Rønsdal
24. Bjarne Ibsen
25. Jacob Sten Teckemeier
26. Jesper Troels Jensen