KV17: Socialdemokratiet går frem

Det er svært at forudse hvordan det går de enkelte partier til kommunalvalget på Frederiksberg til november. Men for Socialdemokraterne, der nu går til valg med Michael Vindfeldt som borgmesterkandidat (hvor det sidste gang var Katrine Lester), er det svært at forestille sig, at partiet ikke går frem ved valget. I øjeblikket har de 4 medlemmer af kommunalbestyrelsen, ved valget vil de næsten helt sikkert få valgt 5 eller måske endda 6. Og hvorfor så sikkert? Det er der flere årsager til:

 

  1. For det første var ”valgmatematikken” ikke med Socialdemokratiet sidst. Hvis kommunalbestyrelsen havde haft et medlem mere, ville det være Socialdemokratiet der ville have fået det, Havde DF fået 108 stemmer færre, var Jens Tørning for DF ikke været kommet ind, det var i stedet Anja Ravn (og da Katrine Lester senere trådte ud ville det have været Ali Maktabi som var blevet indsuppleret (han stiller nu op for Alternativet). Socialdemokraterne fik heller ikke megen hjælp fra de andre partier de var i deres valgforbund (Enhedslisten og SF), så slutresultatet var at Socialdemokratiet i den nuværende kommunalbestyrelse har de ”dyreste” pladser mål i antal stemmer.

  2. For det andet er landstendensen med socialdemokraterne. Ved sidste kommunalvalg i november 2017 stod partier kun til 22 % af stemmerne i gennemsnittet af meningsmålinger. I dag ligger det på 28 % i Berlingskes gennemsnit. Hvis sammenhæng mellem meningsmåling på landsplan og andel af stemmerne lokal er ens nu som ved kommunalvalget i 13, så svarer de 28 % til 22,5 % på Frederiksberg, hvilket under normale omstændigheder vil give det største parti i et valgforbund 6 valgte. Socialdemokratiet har opstillet deres kandidatliste til kommunalvalget. Den er uden de store overraskelser med de 4 nuværende medlemmer i spidsen. Det mest bemærkelsesværdige er nok at Gunvor Wibroe, som var en af de største stemmeslugere ved sidste valg kun blev nummer 4 på listen. Kandidaterne i opstillingsrækkefølge:

    Michael Vindfeldt (borgmesterkandidat)
    Sine Heltberg
    Anja Camilla Jensen
    Gunvor Wibroe
    Rune Rummel Nicolaisen
    Malte Mathies Løcke
    Nina Bach Ludvigsen
    Jacob Christian Fabio Ringgaard
    Marie-Louise Knuppert
    Troels II Munk
    Anders Kaare
    Hanne Illum