KV17: Kan Enhedslisten holde 3?

Kommunalvalget i 2013 var et kommunalpolitisk gennembrud for Enhedslisten, der på landsplan gik fra 14 byrådsmedlemmer til at have 117. På Frederiksberg gik partiet frem fra 1 til 3 pladser i kommunalbestyrelsen og fik 11,8 % af stemmerne.

 

I 2013 stillede Alternativet ikke op til kommunalvalget, og nogle forventer, at partiet tager en del stemmer fra Enhedslisten. Folketingsvalget i 2015, hvor Alternativet stillede op, tyder dog på, at Enhedslisten på Frederiksberg kan holde de ca. 12 % af stemmerne.

 

Enhedslisten påvirkes tilsyneladende ikke af borgmestereffekten, og mister således ikke stemmer til de konservative på Frederiksberg. Stemmetallene til landsvalg er derfor en god strømpil for partiet på Frederiksberg. Ved det seneste folketingsvalg fik Enhedslisten 12,1 % af stemmerne på Frederiksberg, og det selv om Alternativet deltog i valget.

 

 

 

 

 

Ifølge meningsmålingerne er Enhedslisten siden folketingsvalget gået lidt frem på landsplan. Så mon ikke Ø får enten 3 eller 2 mandater i den nye kommunalbestyrelse? 12 % svarer til 3 mandater, men alt efter hvorledes stemmerne falder kan et parti opnå 3 mandater allerede ved 11 %.

 

Partiet har endnu ikke opstillet deres kandidater til valget. Det forventes, at de vælger spidskandidater til april. Umiddelbart er der ingen oplysninger om, hvorvidt partiets 3 nuværende medlemmer Thyge Enevoldsen, Mette Bang Larsen og Daniel Panduro genopstiller. Mette Bang Larsen er p.t. på barsel, men forventes tilbage i juni måned.