KV17: Overraskende tæt resultat.

Valgaftenen på Frederiksberg blev en gyser, hvor flertallet af de optalte stemmer skiftede efterhånden som resultaterne kom ind fra valgstederne. Før det sidste valgsteds resultat forelå førte oppositionen, men da resultatet fra Lindevangsskolen kom, endte det med en blå sejr med 13 mandater mod oppositionens 12 . Lidt overraskende skete der en omfordelingen inden for blå blok, da de konservative gik frem til 11, mens Venstre tabte et mandat og gik fra 2 til 1. Liberalt Alliance gik tilbage men holdt sit ene mandat. Dansk Folkeparti gik meget tilbage og tabte også sit mandat.

I oppositionen gik Socialdemokratiet og SF tilbage. Socialdemokraterne holdt deres 4 mandater og var faktisk også kun 60 stemmer fra at vinde et 5. mandat (fra de radikale). SF mistede det ene af de 2 mandater de fik ved valget i 2013. De radikale gik en anelse frem men vandt alligevel et mandat foran Socialdemokratiet. Enhedslisten gik lidt mere frem og holdt sine 3 mandater. Endeligt kom Alternativet ind med et mandat. De fik 5,5 % af stemmerne, hvilket dog er væsentligt mindre end de 9,7 % de fik på Frederiksberg ved folketingsvalget i 2015. Det samlede resultat var 13 – 12 til blå blok.

Oppositionen opfordrede efter valget blå blok til et bredt samarbejde, hvilket flertallet endnu ikke har svaret på offentligt.