KV17: Hvem blev valgt – blå blok

De konservative blev med 11 mandater klart det største parti i Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Selv om de fleste af dem man kunne forvente blive valg blev det, var der enkelte overraskelser. Borgmester Jørgen Glenthøj blev selvfølgeligt valgt, men hans personlige stemmetal faldt med næsten 25 % til 6.124. En årsag til faldet er sikkert, at de øvrige kandidater ved dette valg har kunnet køre en mere personlig valgkamp. Det er især blevet benyttet af Simon Aggesen med en stor (og dyr) kampagne. Den resulterede i et personligt stemmetal på 1.613, næsten 1000 flere end sidst.

Ved kommunalvalget i 2013 krævede det yderste 10. konservative mandat 295 stemmer. Ved 2017 valget var kravet steget til 372. Overraskende nok var det, det nuværende medlem Nikolaj Bøgh som fik det yderste 11. mandat. Af de nuværende valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer var det kun Johnny Gehlsen og Karsten Skawbo-Jensen som ikke blev genvalgt. Skawbo-Jensen er dog 1. suppleant. Det er måske også overraskende at Morten Jung, der i perioden skiftede fra det Radikale Venstre til de konservative og er 1. viceborgmester og formand for kultur- og fritidsudvalget ikke blev valgt, men generelt har partihoppere det svært.

Til gengæld blev der comeback til Stig Elling. Af nye blev valgt 3: Tidligere folketingsmedlem Helle Sjelle (som nr. 4), Alexandra Dessoy (som nr. 8) og Merete Winther Hildebrandt (som nr. 9). Det kan også nævnes at Michael Engelbrecht, den tidligere redaktør for lokalavisen Frederiksberg ikke blev valgt. De konservative kandidaters stemmetal kan ses på https://www.kmdvalg.dk/kv/2017/k84982147C.htm

Venstre gik 1 mandat tilbage. Det betød at formanden for undervisningsudvalget Malene Barkhus ikke blev genvalgt. Det blev Jan E. Jørgensen til gengæld. Han fik 1531 stemmer. Liberal Alliance fik 2161 stemmer og genvalgt Laura Lindahl. Både Venstre og Liberal Alliance havde håbet på mandat fremgang, men vælgerne har klart samlet sig om de konservative.