Prøve- FOLKETINGS-valg

I dag kan vi afsløre de første resultater fra vores politiske borgerundersøgelse på Frederiksberg.

Vi har i undersøgelsen spurgt vælgerne om hvilket parti de 1008 spurgte ville stemme på, hvis der var Folketingsvalg i dag. Og i figuren kan man se hvad de svarede. Det er de orange søljer. Mange vælgere angiver, at de ikke har taget stilling – det er hele 27 %, men hvis man alene ser på dem der angiver et parti kan man se, at Frederiksberg til folketingsvalg er rødt, 58% vil stemme på regeringen og deres støtte partier, mens ca. 40% vil stemme på blå blok.

For at gøre tallene sammenlignelige med resultatet fra det sidste Folketingsvalg i Frederiksbergs 2 kredse, Slots- og Falkonerkredsen, har vi omregnet valgresultatet til partiernes stemmer i procent af det samlede antal stemmer, altså inklusivt dem der ikke stemte eller stemte blank. Det udjævner noget af forskellen mellem vores måling af valg resultatet i 2017. Men når man ser på tallene er det vigtigt at huske at ca. 15 % ikke er placeret på parti i målingen. Hvis disse tal fordelte sig på samme måle som de angivne stemmer på partierne, ville socialdemokratier fx. i stedet for 14,3 % få 16,8% og SF ville få 7,5 %.

Tallene viser (med de nævnte forbehold), at 5 partier går frem, socialdemokratiet, de konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Enhedslisten. Fremgangen er mest markant for de konservative og Enhedslisten. Nye Borgerliges fremgang er dog ikke så stor, som den synes at være på landsplan, jf. Berlingskes barometer.

Seks partier går tilbage: De radikale, SF, Kristendemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre og Alternativet. Mesat markant er tilbagegangen for Venstre, sde radikale og Alternativet. Her synes tilbagegange for DF, Venstre og de radikale, at være lidt større end på landsplan. Det er overraskende, at SF ser ud til at gå tilbage hvis der var Folketingsvalg i morgen på Frederiksberg. På landsplan synes SF modsat at gå frem.

I Frederiksberg Lokal-TVs udsendelse har vi interviewet 3 politikere, og bedt dem om at kommentere tallene og spurgt dem om de mener den landstendens vi ser i disse tal vil få betydning for det kommende kommunalvalg på Frederiksberg. De interviewede er Enhedslistens Daniel Panduro, Jan E. Jørgensen fra Venstre og Michael Vindfeldt fra Socialdemokratiet.

Lokal-tv’s sendetider er

Interviewene vil også kunne høres på Frederiksberg Lokalradio i på mandag kl. 16. Radioen sende på 97,7

Fakta om den politiske borgerundersøgelse – Frederiksbergnyt